Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem att öppna PDF-dokument i Iphone

Hej, Har 2017 års version påverkat något när det gäller dokument som man tar ut från löneprogrammet, som tex kontrollista, kontantlista eller lönebesked? När jag mailar dem till kund/anställda så har de svårigheter att öppna dem och detta började nu i januari. Det är PDF jag skickar.

Theresa Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Detta är ett problem vi fått inrapporterat från fler håll på sistone, tyvärr är det så att framförallt iPhones har problem med sin ”inbyggda” PDF-läsare när det gäller att läsa sådant som är skickat från BLA. Det verkar fungera om man laddar ner dokumentet till iBooks, eller om tar hem appen Adobe Acrobat Reader och öppnar filen genom den, då ser det ok ut. Vi har rapporterat in felet till Apple och förhoppningsvis lyckas de fixa till det, tyvärr är det inte så mycket mer vi kan göra än att vänta tills de rättar till felet.

  Mvh,

  William Wallin Support
 • Men det är ju lite märkligt att det bara är dokument från BL som inte går att läsa i Mac datorer och Iphones - så något måste ju ha hänt i den senaste programversionen.....
  Det är ju trist om man måste börja fakturera och göra löner i SPCS......

  Xerxes
 • Hej,

  Problemet är att PDF dokument skapas av olika kodning. Det som händer här är att Apple har problem med just de PDF dokument som kommer ifrån vår leverantör av den kodnings-plattform vi använder. Därav kan du se PDF dokument som kommer från andra. Apple är medvetna om problemet enligt vår leverantör så vi hoppas att en lösning är på gång!

  Mvh,

  Linus
 • Okey - då förstår jag problemet lite bättre :-)
  Då får vi hoppas att de löser problemet snabbt - annars får ni väl byta plattform....
  Det ställer ju onekligen till det en del...

  Xerxes
 • Har det hänt något med det här? Jag har löst problemet med att mina kunder med iPhone får windat-filer istället för pdfer genom att skicka mejl med oformatterad text, vilket jag tycker är synd att behöva göra. Alla kunder drabbas av mina oformatterade mejl då jag med tanke på GDPR inte vill upprätta ett register över vilka kunder som använder iPhone eller ej. ;-)

  Det vore så himla skönt om det kunde fungera som vanligt mellan iPhone och BLs pdfer.
  Monica
 • Hej,
  Vad vi vet har vi inte haft problem med detta när man skickar lönebesked via mail från BLa.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Nyhem Helsing Support
 • OK, då ligger problemet som jag tidigare har trott mellan Microsoft Outlook 365 och iPhone där pdf-filer istället för vanliga filer kommer fram som win.dat-filer till iPhoneanvändarna. Har inget att göra med lönebesked utan gäller alla rapporter i pdf från samtliga BLs programvaror. Lösningen med oformatterad text i mejlen från Outlook har löst detta men är en smula irriterande.
  Monica
 • Hej,
  Ja det förstår jag och det gäller det bara Rapporter m.m. från BLa?

  Med vänlig hälsning,

  Julia Nyhem Helsing Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter