Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kreditera befintlig faktura?

Hur krediterar jag en befintlig faktura?
Finns det något enkelt sätt?

Kommentarer

 • Hej Eva,
  Det enklaste sättet att kreditera en faktura är att du klickar på Mer-knappen i fakturaregistreringen. Här väljer du kreditera faktura, då skapas en kopia av den ursprungliga fast med minusbelopp. Om du inte vill kreditera hela beloppet ändrar du bara på siffrorna.
  Du kan också registrera en kreditering genom att registrera en ny, precis som när du registrerar en vanlig faktura, fast med ett minus på endera belopp eller antal.

  Marie Support
 • Ursäkta att jag tar upp en gammal tråd men denna stämmer bra för min fråga. Vi har precis gjort ovanstående för att ta bort en faktura, men upptäckte sedan att den gamla och den nya kreditfakturan finns kvar under Kundinbetalningar. Hur tar vi bort dessa?

 • Hej

  Ni kvittar dessa mot varandra i inbetalningsrutinen. Dvs du gör originalfaktura bateld samt även kreditfakturan. Blir ett nollsummespel.

  Anna Support
 • Hur krediterar jag 1 vara från en faktura?

 • Hej,

  Antingen gör du en egen kreditering, dvs att du skriver in en artikel men med minus i antal. Alternativet är annars att du gör enligt ovanstående, dvs du klickar på Mer - Kreditera faktura och väljer vilken faktura du vill kreditera. I innehållet som skapas, vilket blir precis spegelvänt ursprungsfakturan, kan du sedan ändra så att endast en del av innehållet krediteras.

  Därefter sparar du fakturan som vanligt, skriver ut och uppdaterar densamma. Krediteringen kan du sedan boka av mot den vanliga fakturan i programmet inbetalningsrutin.

  Behöver du fördjupa dina kunskaper så har vi mångårig erfarenhet av att hålla kurser och utbildningar. Läs mer om vårt utbud här http://www.blinfo.se/kurser

  Jenny Support
 • Kan man kreditera räntefakturor?

 • Hej Anders,

  Det går inte att kreditera räntefakturor. Du kan dock alltid göra en manuell kreditfaktura i så fall genom att skriva in en artikel men med minus i antal, spara fakturan som vanligt och skriver ut samt uppdaterar. Tänk då på att räntan på räntefakturan i så fall också måste skötas manuellt, både i den manuella kreditfakturan och i bokföringen.

  Med vänlig hälsning

 • I rutan Kreditera - Välj faktura för kreditering är det tomt. I Aktivitet - Uppdatera utskrivna fakturor är det också tomt. Vilket steg är det jag missar?

  Vänligen
  Terese

  Terese Åkerberg
 • Hej Terese,

  Är det så att fakturorna möjligtvis inte skrivits ut än? Kika under Utskrift - Kunddokument - Faktura om fakturorna ligger kvar där.

  När de skrivits ut går de att uppdatera, och när de är uppdaterade kommer de sedan att finnas med i rutan med fakturor som går att kreditera.

  Mvh,
  William Support
 • Hej. Då jag loggar in får jag en
  "Påminnelse från BL Adm" att: "Skattedeklarationen skall lämnas inom 4 dagar".
  Jag har helårs-hantering. Är det ngt nytt?

  Vh / Magnus Magnusson
  Magma Byggråd
  Magnus Magnusson
 • Hej!

  Låter underligt, Kan det vara så att momsintällningarna inte är inställda på helårsmoms?
  Kontrollera detta under Bokföring-Uppläggning-Momsuppgifter (se bild)

  Mattias Support
 • Hej, jag registrerade en faktura som betald men kan man kreditera den efter att man har registrerat ?
  MILENA PEJIC
 • Hej Milena!

  Vill du kreditera en faktura som är betald av kunden eller är det så att du har markerat en faktura som betald av misstag och ska kreditera den?

  Mvh
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter