Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kontoplan till ideell förening

Hur får jag med mig rätt kontoplan till en ideell förening ej momsregistrerad

Kommentarer

 • Hej Lennart,

  När du skapar föreningen under arkiv - val av företag - Ny så har du möjlighet att ange företagstyp ideell förening - branschkontoplan ideell förening samt momsfri verksamhet.

  M v h

  Anders Support
 • Jag försöker göra samma sak, men kan bara välja mellan "Lantbruk förenklat bokslut" och "Idrottsföreningar K1". Det verkar bero på att jag har valt BAS 2016 Förenklat bokslut. Går det att ändra i efterhand? Jag har redan konterat en hel del. Eller ska/kan jag skapa ett nytt företag med rätt inställningar och kopiera över alla transaktioner från det gamla företaget?
  Görel Bylund
 • Hej Görel,

  För K1 - Förenklat årsbokslut finns endast de branchkontoplaner du nämner, men du ska förstås inte välja någon av dessa om du vill ha standardkontoplanen.

  Om du har ett annat företag med en kontoplan som du skulle vilja använda kan du kopiera den till det aktuella företaget, läs mer här: https://blasupport.blinfo.se/artiklar/tidredovisning/upplaggning-tidredovisning/kontoplan/

  Om du inte har något företag att kopiera från kan du istället exportera en SIE-fil via Arkiv - Export - SIE (bokföring). Sedan väljer du att importera filen via Arkiv - Import - SIE (bokföring) och väljer till "Nytt företag".
  Här bockar du ur "Inläsning av kontoplan", se bild nedan:


  Du kommer nu att få standardkontoplanen i det nyskapade företaget, med bokföringen från ditt nuvarande företag.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning

  Johan Support
 • Tack Johan, det ska jag prova!
  Görel Bylund

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter